باغ گل هاي اصفهان
علاوه بر گلخانه و گياهان مختلف، بركه و آبشار هاي مصنوعي مختلفي در اين باغ وجود دارد كه برخي از جانوران آبزي مانند لاكپشت و ماهي هاي كپور، مرغابي و غاز در آن زندگي كرده و زيبايي و آرامش باغ را دو چندان مي كنند. بهترين فصل براي بازديد از اين باغ فصل بهار و به خصوص ماه ارديبهشت يا خرداد است، در اين فصل اكثر گياهان گل مي دهند و با بوي آن ها سرمست و پر از حس خوب خواهيد شد، در فصل بهار حتي مي توانيد گل هاي نيلوفر آبي را در بركه بزرگ وسط باغ، مشاهده كنيد.
تاريخچه
تا قبل از افتتاحباغ گل هاي اصفهان، توريست ها و گردشگران تنها براي بازديد از اماكن فرهنگي و آشنايي با ذوق و طبع ايرانيان در معماري دوران صفويه و قاجاريه، به اصفهان سفر مي كردند، اما از سال ١٣٧٠ شمسي كه اين باغ ساخته شد، به يكي از ديدني ترين و مسحور كننده ترين جاذبه هاياصفهان تبديل شد.
معرفي بخش هاي مختلف
باغ گل هاي اصفهان از قسمت هاي مختلفي مانند باغ رز، باغ صخره اي، باغ سوزني، باغ گياهان دارويي و... تشكيل شده است. هر گياه در قسمت مخصوص به خود قرار گرفته است. مثلا اگر مي خواهيد با انواع گياهان رزي كه در ايران قابل رشد هستند، آشنا شويد بايد به باغ رزها برويد، در آنجا بيش از ۵۰ گونه مختلف از رز وجود دارد. در ابتدا كه وارد باغ مي شويد يك ساختمان بزرگ دو طبقه را مي بينيد، در يك قسمت از اين ساختمان بروشور و اطلاعاتي درباره انواع گياهاني كه در باغ خواهيد ديد، نوع بذر و نحوه رويش شان وجود دارد، در قسمتي ديگر نيز يك سالن بزرگ براي معرفي گياهان به صورت فيلم وجود دارد كه در صورت تمايل مي توانيد پيش از ورود به باغ آن را مشاهده كنيد و اطلاعات كاملي درباره گل ها به دست آوريد. در ادامه مطلب، مستر بليط به توضيح قسمت هاي مختلف باغ خواهد پرداخت.
همانطور كه مي دانيد، برخي از گياهان بسيار حساس هستند و اگر تغييري در خاك يا آب و هوايي كه در آن قرار دارند، رخ دهد، ممكن است گل دهي نكنند، به همين دليل به هيچ وجه اجازه ورود به چمن و خاك گل ها وجود ندارد، شما تنها مي توانيد از گذرگاه هاي سنگ فرش شده اي كه قسمت هاي مختلف باغ را به هم وصل كرده اند، در باغ قدم بزنيد و از زيبايي هاي آن بهرمند شويد. وقتي وارد محوطه اصلي باغ شويم، باغچه هاي بسياري را مي بينيم كه انواع و اقسام گياهان در رنگ هاي مختلف در آن كاشته شده اند. گياهان يك ساله يا دو ساله، درختچه هاي زينتي و حتي گياهان فصلي مانند زنبق يا شبدر كه تنها در يك فصل خاص، گل مي دهند، درون اين باغچه ها قرار دارند.
برخي از گياهان اقليم خاصي دارند و تنها در يك آب و هواي خاص رشد مي كنند، براي نگهداري از اين گياهان يك گلخانه به وسعت ۷۰۰ متر مربع در قسمت شمالي باغ ساخته شده است. در اين گلخانه انواع گياهان حساس پرورش داده مي شود و در فصل زمستان نيز كه بيشتر گياهان گل ندارند و يا سرسبزي خود را از دست مي دهند، اين گلخانه همچنان زيبايي خود را حفظ مي كند. جذاب ترين و زيباترين بخش باغ، فرش ايراني است. طرح فرش ايراني با استفاده از گل هاي گوناگون و رنگارنگ در وسط باغ ساخته شده است و هنر اصيل ايراني را به رخ مي كشد. گل هايي كه در اين طرح به كار رفته اند در فصل هاي مختلف سال، جلوه و زيبايي منحصر به فردي به آن مي دهند كه در هيچ جاي ايران پيدا نخواهيد كرد.
علاوه بر تمام اين قسمت هايي كه گفتيم، بخش هايي مانند هزارتو يا ماز گل ها، سالن آمفي تئاتر، كافه و شربتخانه، رستوران و طرح باغ هاي فرانسوي و ژاپني نيز از ديگر قسمت هاي ديدني اين باغ هستند. پيشنهاد مي كنيم اگر به باغ گل ها رفتيد بعد از بازديد از باغ، حتما سري به كافه يا شربتخانه آن بزنيد و خودتان را به نوشيدني هايي فوق العاده در ميان انبوه گل ها دعوت كنيد.
https://mrbilit.com/mag/flowers-garden/
برچسب: ،