برنامه سفر هفت روزه به تركيه، از استانبول تا كاپادوكيا و بدروم
علاقهمند هستند كه جاذبههاي طبيعي تركيه را ببينيد. شنا كردن در سواحل مرجاني و بالنسواري هر گردشگري را وادار ميكند كه براي يكبار هم شده به تركيه برود. نظرتان با يك سفر هفت روزه به تركيه چطور است؟ با خواندن اين مقاله مجله علي بابا ميتوانيد براي سفر يك هفتهاي به تركيه برنامهريزي كنيد و به سردرگميهايتان پايان دهيد.
برنامه سفر هفت روزه به تركيه
سفر به تركيه آسانتر از چيزي است كه فكرش را ميكنيد. در اين مقاله درباره مناطق محبوب تركيه مانند استانبول، كاپادوكيا و شبيه جزيره بدروم و كارهايي كه ميتوان در آنها انجام داد، سخن خواهيم گفت. همچنين بهترين زمان سفر به تركيه و بايدها و نبايدهاي اين سفر را بازگو ميكنيم.
سفر سهروزه به استانبول
استانبول، اولين جايي است كه در اين سفر هفت روزه به آن سر ميزنيم. شهري شلوغ و پرجنبوجوش. بخشي از استانبول با آسيا و فرهنگ آن تركيبشده و بخشي ديگر فرهنگي اروپايي دارد. همين باعث شده كه استانبول فرهنگ مدرن غرب و فرهنگ سنتي شرق را باهم داشته باشد. در مركز شهر استانبول، درست در كنار كافهها و مراكز خريد لوكس، ميتوان بناهاي تاريخي و مساجد را مشاهده كرد.
استانبول پانزده ميليون نفر جمعيت دارد و بزرگترين شهر اروپا بهحساب ميآيد. اگر به فرهنگ اروپايي علاقه داريد ميتوانيد بيشتر زمانتان را صرف گشت زدن در استانبول اروپايي كنيد.
استانبول شرقي هم براي علاقهمندان به آثار سنتي و باستاني جذاب است. گشت زني در استانبول آسيايي شما را با فرهنگ كشورهاي شرقي آشنا ميكند.
ميخواهيد اروپا و آسيا را در يك قاب ببينيد، پيشنهاد ما اين است كه سفر دريايي به تنگه بسفر را تجربه كنيد. البته اگر اهل پيادهروي باشيد. هم بهراحتي ميتوانيد در كوچه و پسكوچههاي اروپايي و آسيايي تركيه قدم بزنيد و با فرهنگ دوگانه اين شهر آشنا شويد.
چه جاذبههايي از استانبول را بايد ببينيد؟
1. مسجد ايا صوفيه و مسجد آبي
در اولين نگاه به بناهاي تاريخي استانبول، بهخوبي ميتوان متوجه شد كه بعضي از آنها قدمتي بيشتر از ششصد سال دارند. اين بناها حتي از ساختمانهاي قديمي معروف پاريس هم قديميتر هستند.
اولين جايي كه نگاه هر گردشگري به آن خيره ميماند، مسجد اياصوفيه است. يك بناي تاريخي عظيم با معماري شگفتانگيز. ايا صوفيه ابتدا كليساي مسيحيت شرق بود و معماري آن نشان ميدهد كه در دوران امپراتوري بيزانس ساختهشده است.
اما چه شد كه اين روزه ايا صوفيه بهعنوان مسجد شناخته ميشود؟ با حمله عثمانيها به اين منطقه و فتح استانبول در قرن پانزدهم ميلادي، اين كليساي جامع قرن ششم به مسجد تبديل شد. جالب است بدانيد كه ايا صوفيه لقب بزرگترين مسجد استانبول را هم دارد.
در پايين مسجد ايا صوفيه و در سمت راست آن، مسجد ديگري ديده ميشود كه به نام مسجد آبي يا مسجد سلطان احمد معروف است. مسجد آبي بهعنوان يكي از زيباترين مساجد ساختهشده در جهان شناخته ميشود.
تصور ميكنيد كه «يك مسجد تنها يك مسجد است» و مسجدها باهم تفاوت ندارند؟ پيشنهاد ميكنيم داخل مسجد ايا صوفيه و مسجد آبي را باهم مقايسه كنيد.
داخل مسجد ايا صوفيه دورنگ مشكي و طلايي خالق زيباييها هستند. درحاليكه در مسجد آبي كاشيكاريهاي شگفتانگيزي ديده ميشود. اين كاشيكاريها كه ديوارها و سقف مسجد را پوشاندهاند، يك شاهكار معماري بهحساب ميآيند.
2. كاخ توپكاپي
موقع گشت زدن در همين منطقه ميتوانيد سري هم به كاخ توپكاپي بزنيد. اين كاخ، در گذشته محل زندگي پادشاهان عثماني بوده و امروزه بهعنوان موزه شناخته ميشود.
كاخ توپكاپي قديميتريم قصر پادشاهي باقيمانده در جهان است و نامش در ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده. حتما اتاقهاي حرم و بخشهاي مختلف كاخ را ببينيد و با معماري خاص متعلق به حكومت عثماني آشنا شويد.
3. بازار بزرگ و ادويه بازار استانبول
به سمت بازار بزرگ استانبول كه برويد، يك خيابان را خواهيد ديد كه جادوي رنگها در آن غوغا ميكند. تمام ادويههايي كه چاشني غذاهاي شگفتانگيز تركي هستند را ميتوانيد در ادويه بازار پيدا كنيد.
در اين بازار ميتوانيد ادويههايي را ببينيد كه در هيچ كجاي دنيا پيدا نميشوند. تركها با مخلوط كردن ادويههاي مختلف تركيبي درست ميكنند كه عجيب و حيرتانگيز است.
ادويه بازار يك منطقه رويايي براي علاقهمندان به هنر آشپزي و دوستداران طعمها و بوهاي مختلف است. ميتوانيد در ادويه بازار طعم غذاهاي محلي تركي را بچشيد و خودتان را براي ديدن يك بازار بزرگتر و گشتزني چندساعته آماده كنيد.
پس از ادويه بازار نوبت به بازار بزرگ استانبول ميرسد. اين بازار تمام سوغاتيهاي اين شهر را دارد. سراميكهاي ايزنيك، لامپهاي خاص تركي، فرش و گليم، ادويههاي تركي، جواهرات، قهوه و چاي، حوله و هر آنچه بهعنوان سوغات تركيه است را ميتوانيد در بازار بزرگ پيدا كنيد و بخريد.
برچسب: ،